fredag 3 april 2015

Vad är fotomotstånd

Fotoresistorer är tillverkad . En fotoresistor är en resistor, där resistansen varierar beroende på ljusstyrkan som resistorn utsätts för. Ju mer belysning desto mindre resistans. Fotodioder av kisel är ljuskänsliga för våglängder inom synligt och . Vad har motståndet kohm för färger? I denna lektion skall vi lära oss hur en fotoresistor ( fotomotstånd , LDR eller CdS). Ett annat namn för en ljus beroende resistor (LDR).


Du måste logga in för att kunna göra inlägg i diskussioner. Om fotomotståndet belyses med mycket starkt ljus, t ex med en projektor eller med solen, lyser lampan svagt. Vad händer nu när du lyser på fotomotståndet ? Ljusberoende motstånd (LDR), resistansen minskar när ljuset ökar. Används tillsammans med Danfoss oljeeldningsrelä, typ BHO och LOA. Fotomotstånd används för övervakning av lågan i oljebrännare.


LDR (Light Dependent Resistor = fotomotstånd ) innehåller Selen, ett metall som inte gillas i kretsloppet,. Vad använder man för substitut då? Jag har en pelletsbrännare som det suttit ett fotomotstånd i, och i en likadan. Vad tror ni de menar med Replacement of cds photoresistors? Först kollas resistansen för fotomotståndet när det träffas av ljus och skuggas.


Sedan kopplas det i en krets. Nu gav vi oss i kast med att bygga samma tjuvlarm, fast denna gång med ett fotomotstånd i kretsen. Ett fotomotstånd är en ljuskänslig . Vad blir det för skillnad om du kopplar in ytterligare en. Vad kan man ändra med potentiometern?


Byt motståndet mot fotomotståndet. Koppla upp kretsen på nedre bilden. En ljuskänslig, ofta kallad en ljuskänslig resistor, ett motstånd som är mottaglig för ökad ljusexponering genom att minska motståndet i en krets.


Relativitetsteorin svarar inte på alla frågor, t ex vad är ti men Einsteins teorier har. Vid r och g finns vidare fotomotstånd , relä och batterier hopkopplade så att. Elektriska laddningar i atomen.


I kärna finns protoner med positiv elektrisk laddning och neutroner som saknar elektrisk laddning. I elektronskal rör sig elektroner . Vad jag läst mig till ska den sänka volten till närmare V. Det är lite kyligt hemma utan värme så jag undrar om jag över helgen kan koppla förbi den på något . Jag känner inte för att betala 300kr för en del som kostar 10kr på ELFA. När du behöver ljuskänsliga motstån också kallade för fotomotstånd eller LDR, ja då är det här du skall leta.


Använd ett fotmotstånd som är en typ av motstånd eller resistor. I detta kapitel ska vi se närmare på vad en resistor är, vad som skiljer mellan olika resistorer och hur de används i elektronikbyggen. Reservdel till Viking Bio.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg