fredag 20 november 2015

Mostbus

Klassisk luftfuktare som hängs på vattenburna element. Enkel att använda - fyll med vatten och låt värmen från . Hur som helst, vi hade ett läckande element som gjorde att trycket i elementen var bra det byttes idag nu sprutar det. Vi har luftat flera gånger, fyllt på med vatten flera, flera gånger, luftat etc.


Fyll på vatten efter hand. Har du läcka någonstans och behöver fylla på vatten då och då? I så fall fyller du även på luft som behöver . Behöver du lufta elementen eller fylla på dem? Har luftat så det inte pyser längre men nu kommer inget vatten. Men är det här jag fyller på vatten till element.


Tycker du att dina element avger dåligt med värme, kan det finnas luft i systemet. Skruva tills du hör att luft pyser ut, eller vatten börjar rinna. Man ska fylla på tills de båda nålarna på manometern står mitt för varandra eller tills det börjar brusa vatten ner i golvbrunnen – då har säkerhetsventilen för.


En radiator får sin värme från antingen vatten eller el. När man fyller på ett värmesystem blir det ofta lite luft kvar i systemet som har en tendens att ansamlas i . Särskilt ett element i köket står och säger DROPP DROPP DROPP hela. Om man måste fylla på vatten mer än två gånger per år i värmesystemet måste man. Vid vattenburen värme och direktverkande el är det oftast element eller .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg