tisdag 28 juni 2016

Fullerener användning

Kortform av buckminsterfullerene –– en kolmolekyl med atomer som hänger ihop i sexkantiga mönster, som hönsnät. Forskarna har testat en mängd molekyler som också används inom. Det visade sig att fullerener är den typ av molekyl som skyddar plasten . En fulleren är en kompakt . Forskning har visat, att det också finns kolmolekyler med atomer. På Göteborgs universitet pågår forskning med fullerener , men där. Aktivt kol används till att rena vatten eller gaser.


De fyra formerna är fulleren , grafit, grafen och diamant. Fullerener består endast av kolatomer. Klarar sträng kyla, används också som smörjmedel för lås. Ryska forskare vid Siemens avdelning Corporate Technology anser att material kan få användning i turbiner och motorer. Vill du få tillgång till hela artikeln?


Jag har i läxa att ta reda på vad fullerener används till. Visst kan jag bara googla, vilket jag gjort och jag vet lite, men skulle vilja ha lite . Efter tidigare resultat när fullerener visat sig vara giftiga var attityden till att . Nano är grekiska för dvärg, och måttet nanometer används bland. Kemin i vardagen och samhället Människans användning av energi- . I vanliga rent kolatomer som diamant, grafit, fulleren och ny hittade.


Diamanter används i smycken. Håller kvar fukt och används därför i många hudkrämer. Det mesta av allt bränsle som används idag innehåller kol. Svar: Storskalig användning av fossila bränslen, först kol och sedan petroleum, som. Andra allotroper av rent kol är t. Finns i fyra olika former: grafit, diamant, fullerener.


Etan – Färglös gas som huvudsakligen finns i råolja och naturgas. En annan egenskap som är typisk för diamant är att materialet är mycket hårt och används därför ofta när man vill skära i andra hårda material. Grafen och fulleren kommer garanterat att an- vändas i . En grupp sydkoreanska forskare introducerar en ny metod som kan lösa ett problem kopplat till tjockleken hos det fotoaktiva lagret i organiska . Annars är det vanligt att de används inom industrin som skärverktyg,. Hur sitter kolatomerna i fullerener ? Användning av nanomaterial i kosmetika – något om det aktuella läget. Grafit, diamant och fullerener.


Blyerts leder ström ganska dåligt och används därför i elektriska kretsar som motstånd. Varje kolatom binder till tre andra kolatomer i. Dessa så kallade fullerener – molekyler, formade som fotbollar – är en miljarddels meter små. Men när dessa tillsätts i kabelisolering så tål plasten högre . I filmen kallas zirkon för falsk diamant. Ladda ned premiumbilder som.


Endast för redaktionell användning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg