fredag 14 oktober 2016

Fettlever socker

Här följer ett översatt gästinlägg av dr Jason Fung, kanadensisk njurspecialist och världsledande expert på periodisk fasta och LCHF: Fruktos . Rytter undrar om jag ”faktiskt” har läst bakgrunden till Livsmedelsverkets kostråd om socker. Citat: ”Det står inte att man ökar risken för fettlever. För högt energiintag leder då till överfulla fettförråd i levern, så kallad fettlever.


Fenomenet fettlever – det vill säga fettinlagring i levern – som är orsakad av livsstilsval och inte av hög alkoholmäng drabbar allt fler. Oavsett vilket så påstod då hon alltså återigen att socker ger fettlever.

Denna gång blev jag lite extra irriterad då jag precis hade läst en . HFCS risken för fettlever eller NAFLD? Vilken roll spelar fruktos i det hela och vad gör läsk med din aptit? Visste du att våra barn nu får typiska alkoholrelaterade sjukdomar (typ 2-diabetes och fettlever ) – fast de inte dricker alkohol.


Fettlever innebär att fett ansamlas i leverns celler. För att motverka fettlever bör du dra ner på socker och stärkelse och ersätta energin med . Nu visar en ny studie att fettlever ökar risken för levercancer. Undvik vanligt socker och fruktos som bland annat finns i läsk.

Man får ju ha ansträngt sig ordentligt om man ska ha missat att socker orsakar inflammation i kroppen. Vad de flesta däremot inte vet, . Följaktligen sjunker också socker - och fettvärdena när fettet i levern minskar. Rikligt intag av socker ökar risken för fettlever. Fruktos eller fruktsocker, som ingår i vanligt socker (sackaros), verkar vara särskilt skadligt i detta avseende. Forskningsarbetet visar att en kosthållning snål på kolhydrater som socker påverkar kroppens metabolism positivt, och i förlängningen kan . Våra barn håller på att bli sockerförgiftade.


Socker innehåller sockerarten fruktos, som omsätts i levern. Lär dig hur du ändrar dina vanor för att undvika detta. Vitt socker består till hälften av fruktos och till hälften av glukos. Diabetes typ och fettlever är två av de sjukdomar som tidigare varit kopplade till ålder eller alkoholintag som nu barn som äter socker drabbas . Vid fettlever , både orsakad av alkohol och icke alkoholberoende fettlever är. Om man ger råttor en diet med runt tolv procent socker utvecklar de snabbt höga.


Efter det kommer en lång diskussion kring fettlever och vad som kan tänkas orsaka det. Den reglerar ämnesomsättningen och blodsockernivån, lagrar socker , fett och vitaminer, renar. I dag får ett av tio barn fettlever och diabetessiffrorna stiger stadigt. Aftonbladets dokumentär ”Mitt sockersöta barn”.


Resultat: 1–energiprocent från socker.

I studien använde forskarna övervikt i kombination med förhöjda levervärden som mått på fettlever. Den som äter mycket socker kan utveckla insulinresistens och får då höga. Idag har en av tio unga i USA fettlever , en sjukdom som för inte så . Barnen äter för mycket socker.


Det kan leda till fettlever. Kaloriöverskott och alkohol är kända riskfaktorer för fettlever. Del 1-‐ Socker -‐fakta och hälsomässiga aspekter: Rikard Landberg docent.


Forskning visar allt tydligare på att för mycket socker kan orsaka en farlig förfettning av levern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg