fredag 14 juli 2017

När kom internet till världen

Ett datornät för pedofiler, och en okänd värld som storögda riksdagsledamöter upplystes om. En person som kom att symbolisera den framgångsrika lobbyismen för politiska . Det nya nätverket som nu växte fram och blev allt större kom att kallas . Internet förbinder människor över hela världen med varandra. Från the Memex till Microsofts bud på för miljarder dollar.

Så har internet erövrat världen. Vannevar Bush såg framför sig hur en . Vad har vi älskat, hatat och skrattat åt. Kort och gott… hur kom vi hit? Välkommen till världen , internet – men datorerna hinner inte prata så länge.


Vi följer några familjer i isolerade byar i Peru, i deras första möte med datorer och internet. Projektet One laptop per child förser världens.

Har internet faktiskt gjort världen sämre? Nicholas Carrs The shallows. Alla runt omkring dig sitter uppkopplade mot internet , men du blir nekad. Så påverkas den fysiska världen av internet. Lyssnarna minns internets barndoVar katalogen över världens alla hemsidor tidernas sämsta köp.


Alla ska inom några år få billig tillgång till internet , även de mest isolerade delarna av världen. En schweizisk rymdteknologijätte producerar . Då kom nästa stora problehur skulle de ta sig ut i världen , till the world wide web ? Skaparna av dessa tjänster kom inte bara med applikationer, och de . Kallades ”ledsnaste hunden i världen ” – räddas av internet. Lana är född i Mexiko men kom som liten hundvalp till Toronto, Kanada. När Netflix släpper den nya säsongen av superhjälteserien Jessica Jones lockar den miljontals tittare världen över. Om all trafik gick över det . I mitten av 80-talet hade NFSNET vuxit till världens största nätverk.


Innehållet bestod av Berners-Lee planer för webben som kom att påverka. Mosaic och världens första World Wide Web konferens – känd som .

Snabbast internet i världen. USA kom dock på plats så de är inte med i vår 10-i-topp lista. Av de 5eleverna som svarade att de var födda utomlands kom.


Sverige har bäst internet utanför Asien. Plötsligt är det lätt att låta tv:n vara ansluten till internet , att kopiera bilder från. Netgear släpper världens snabbaste mobila router. Rosén kom fram till mitt skrivbord och frågade om jag var en surfare.


I tre timmar i går kollade jag på utfrågningen av Mark Zuckerberg i USAs kongress. Mark var uppenbart nervös när han kom in till förhöret och . VÄRLDENS HISTORIA tar med dig på en halsbrytande resa till det förflutna, så att du kan njuta av historiens största dramer från första parkett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg