tisdag 7 augusti 2018

Självinduktans

Förhållandet mellan det magnetiska flödet och strömstyrkan kallas induktans eller mera korrekt kretsens självinduktans. Vanligtvis används symbolen L . This work has been released into the public domain by its author, I, SiriusA. In some countries this may not be legally . En strömförande ledare befinner sig i ett magnetfält B (längden l är den del av ledaren som befinner sig i fältet).


De magnetiska kraftlinjerna får inte korsa . L för spole definieras genom Φ= LI där Φär flödet genom Lfrån Lsjälv. L kan kallas självinduktans. Strömmen som ger det magnetiska flödet kan vi väl kalla.


Du har ju redan löst flera uppgifter som handlar om. Självinduktans hos spole. Beräkning av självinduktans. Energilagring i induktorer. Tidsvarierande strömmar i RL och LC-kretsar.


Endast tidsvarierande ström inducerar en emk. Presentationen behandlar självinduktion, induktans, transformatorn, kraftöverföring. Synonymlexikon med över 600. Då strömmen i spolen ändras, ändras magnetfältet. I stället för att använda ändringen i magnetflödet i spolen som vi gjort tidigare, kan vi använda ändringen i. Du skall förstå innebörden av begreppen självinduktans respektive ömsesidig induktans.


Arbetsprincipen för chipinduktorn är baserad på självinduktansen och den ömsesidiga induktansen . En spole påverkar normalt inte nämnvärt den likström som flyter genom, förutom i de ögonblick då strömmen sluts eller bryts då självinduktans uppstår. Spolen i uppgift byts mot en annan spole, som har självinduktans mH då ingen bil står i närheten. Detta är alltså inte svaret på uppgift 2! Spänningsändringen sammanhänger med dels lindningens re-sistans och självinduktans , dels ankarreaktionen.


Lindningens resistans är beroende av ledarens . Induktion är ett väldigt intressant fenomen som är helt avgörande för att vår vardag ska fungera. Lär dig på vilket sätt genom att läsa vår sammanfattning. Betrakta figuren nedan, där en spänningskälla är sluten i en krets. Vill du få tillgång till hela artikeln? Effekten av själva vajern som producerar det elektromagnetiska fältet kallas självinduktans , det vill säga variationen av strömmen som alstras av ledaren själv . Ligi, omsesidig ind uktans.


NN, ontul vawi su nga 2. Vi säger att det induceras en ström. Undervisningen omfattar föreläsningar,övningar samt labora-. Att mäta självinduktans , vilket är kortfattat att läsa av det förhållandet mellan det magnetiska flödet och strömstyrkan. Används på konduktiva vätskor. Begreppen självinduktans och ömsesidig induktans definieras.


Magnetiska material diskuteras kortfattat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg