tisdag 11 augusti 2015

Hur mycket lägger man till vid temp i munnen

Nån som har mer koll än jag just nu. När man tar temp i munnen ska man ju lägga på, eftersom de inte visar exakt. Hur mycket ska man lägga på termometer?


Temp i munnen , lägga på grader ? Ska man lägga på grader på en muntermometer? Kunskap om hälsa, medicin och.

Fler studier för att klargöra hur tillförlitlig den är behövs, men sannolikt . Jag har lärt mig att man ska plussa 0. Vet inte hur det är med munnen , kan tänka mig att det kan vara liknande. Låter mycket , isåfall lider jag av kronisk feber. Normal temp runt grader, har man då feber om den är 37. Vi har en vanlig febertermometer hemma, ska man lägga till eller ta bort något.


Har du en annan termometer så visar den nog rätt temperatur där den ska läsa - läs. Det farliga med kolera är den mycket stora vätskeförlust, som kan uppstå efter kort tid. Var går febergräns när man mäter temperaturen i munnen ?

Har hört att man ska lägga på lite då men hur mycket ? Gäller det samma om man tar i munnen ? Det står inget i termometerns. Man kan ta tempen i stjärten, örat eller, på större barn, i munnen. Mät på samma ställe var gång. Ta reda på din normala temperatur genom att mäta den några gånger när du är frisk.


C och för kvinnor 3– 3°C. En febertermometer borde alla ha i hemmaapoteket. I vårt sortiment finns det olika varianter av elektroniska febertermometrar för såväl örat, munhålan och . Feber betyder högre temperatur än så. Man fryser ofta när febern stiger, och . Då mätning med muntermometer också är mycket vanligt. Hur många patienter skickas hem med besked att de inte har någon feber . De visar en noggrann temperatur på en lättavläst digital display på bara några.


Sverige av hävd brukar lägga till. Temperaturen mäts oftast i örat, munnen , ändtarmen, armhålan eller pannan. För att öka noggrannheten är det mycket viktigt att rätt örontermometer används. Men Testfaktas laboratorietest avslöjar brister i de nya produkterna.


Jag är mycket tveksam till själva produkten, trots att testet visar att de.

I testmomentet visade termometrarna som mäter i mun , armhåla och stjärt korrekt temperatur. Då lägger kroppen all energi på att hålla vitala organ igång och . De äldre febertermometrarna som man mätte i mun , rektum eller armhåla gav en uppfattning om temperatur , men de lämnade mycket att önska när det kom till exakthet. Ofta behövde man lägga på ett antal grader. Hur exakt den mäter kan påverkas av ålder, fukt på huden, om man mätt precis innan etc.


Att kompensera kroppstemperaturen genom att lägga till en halv grad vid. Med den ställer hon mycket på ända när det gäller väl inrotade föreställningar om hur. Vilken temperatur en termometer visar kan bero på olika faktorer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg