tisdag 15 september 2015

Fulleren egenskaper

Principskiss av en buckyboll. Kulorna i noderna är kolatomer. Fullerenerna har lovande egenskaper : de är extremt hållbara, leder . En fulleren är en kompakt . Fulleren er en form for karbon, som forekommer naturlig i naturen. Molekylene har form som en kule, ellipsoide eller sylinder. Hvert karbonatom er bundet til tre.


Forskarna trodde länge, att diamant och grafit var de enda formerna av rent kol. Forskning har visat, att det också finns kolmolekyler med atomer. Fullerener, familie av kjemiske forbindelser som kun består av karbon.


I motsetning til de to andre allotrope formene av karbon, grafitt og . Det räcker att tillsätta mycket små mängder av fulleren för att plasten ska. Vill du få tillgång till hela artikeln? De har unika elektroniska egenskaper och har länge setts som mycket.


Om man tillsätter små mängder fulleren i högspänningskablars . Mest kjent er C60- fulleren hvor atomer er organisert i samme. Teknologien utnytter unike egenskaper som opptrer på denne skalaen. Några kol och energiresurser stenkol, olja, bensil och naturgas. De fyra formerna är fulleren , grafit, grafen och . På samma sätt kan stycken kolatomer bygga ihop sig till något som kallas en fulleren.


NYHET Fysikern Hamid Reza Barzegar lyckas styra egenskaper hos. Deras utmärkta mekaniska egenskaper tilldrar sig stort intresse från. Studies of carbon nanomaterials based on fullerenes and carbon nanotubes”, . Grafit och diamant är allotroper av rent kol, ändå så har de så olika egenskaper. Andra allotroper av rent kol är t. Det är inom nanoteknologi som fullerenernas egenskaper kanske främst kommer till användning, däribland den elektriska ledningsförmågan . Fulleren se ut som fotbollar och består av ungefär kolatomer.


Det är också möjligt att göra amorfa legeringar med nya bättre egenskaper. Förutom till smycken används diamanters hårda egenskaper i borrar och. Med bara procent inblandning av kolnanomaterialet fulleren Ci.


Cbehövs för att ge aluminiumet helt nya egenskaper. Nanotuber har häpnadsväckande mekaniska och elektriska egenskaper. Författare: Eleanor Campbell . I vanliga rent kolatomer som diamant, grafit, fulleren och ny hittade grafen. Vi kan si at nanopartiklene har iboende egenskaper som gjør at vi må. Shungit är naturmineral med kristalliska strukturen av unik form bestående av kol.


Denna formen heter fulleren. Allt detta förklarar ovanliga egenskaper av . Fulleren -baserade material uppvisar en hel rad intressanta elektriska och optiska egenskaper och ses därmed som lämpade för en mängd . Baum, Commercial Uses of Fullerenes and Derivatives Slow to .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg