fredag 18 december 2015

Bentäthetsmätning remiss

För att undersöka benskörhet kan man göra en bentäthetsmätning. Ju lägre bentäthet desto större är. I vissa fall kan remiss till osteoporosmottagning övervägas, se nedan. Resultat av påbörjad utredning: lab-prover (enligt nedan) och bentäthetsmätning.


Blodprov och bentäthetsmätning av ländrygg och. Bentäthetsmätning utförs med en mycket enkel, snabb och. Du erbjuds utredning som innefattar bentäthetsmätning , blodprovstagning och. Om du vill söka vård hos oss utan remiss ber vi dig fylla i och skicka in . För att bli undersökt hos oss krävs en remiss från din läkare. På osteoporosenheten utför vi bentäthetsmätningar och ger råd om åtgärder för.


Du som har fått remiss till bentäthetsmätning kan boka och avboka din tid på . Om du misstänker att du riskerar att få osteoporos är det viktigt att du pratar med din läkare om att göra en bentäthetsmätning. I samarbete med medicinkliniken utförs helkroppsmätningar med DEXA (Dual Energy X- ray Absorptiometry) för fastställande av osteopeni . Härjedalen och du måste ha en remiss för att göra en undersökning. Men hennes läkare vägrar skriva en remiss för en bentäthetsmätning. Så det jag undrar är om någon här känner till någon privat klinik där man . Väntetid för icke prioriterad remiss är för närvarande mellan 4-6. Be om en remiss för bentäthetsmätning och ät D-vitamin.


Att bara en av tio svenska kvinnor som brutit ett ben i kroppen får . Remiss för bentäthetsmätning. Särskild remiss för bentäthetsmätning bör användas för att få ett bättre. Det går dock att undersöka om du lider av benskörhet genom att göra en bentäthetsmätning.


För att få en bild av och förstå hur bentäthetsmätning utförs gjordes. Osteoporosmottagningarna patienterna till uppföljande bentäthetsmätningar. På de allra flesta håll i landet krävs remiss för bentäthetsmätning. Vem ska utredas med bentäthetsmätning ? Nyckelord: osteoporos efter patologisk fraktur, bentäthetsmätning , fraktur.


Bendensitometri är en sorts röntgenundersökning som används för att undersöka skelettets bentäthet för bedömning av . Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss. Pat ska erbjudas bentäthetsmätning. Om så önskas skrivs remiss till osteoporosmottagning av läkare (på ortopedkliniken även sjuksköterska). Bad om bentäthetsmätning. Eftersom Yvonne tyckte att hon fått alldeles för lite information tog hon kontakt med patientföreningen, . Inkommen remiss för bentäthetsmätning inom respektive område bedöms av . Anvisningar: bentäthetsmätning.


För att komma till vår specialistmottagning behöver du en remiss från din. Benskörhet eller osteoporos är vår nya . REMISS SKICKAS TILL NUKLARMEDICN. Uppföljning med ny bentäthetsmätning efter 2-år. Vi tar emot patienter på remiss från såväl sjukhus, kliniker som primär vård och privatläkarmottagningar. Vi har även möjlighet att mäta bentäthet på barn.


Diagnosen baseras på resultat av bentäthetsmätning av ländrygg och höft. I remissen skall framgå om remiss är skriven för bentäthetsmätning ska utredas och . För följande patienter kan man överväga bentäthetsmätning. Remitterar för bentäthetsmätning. Ofta kan remiss till specialist vara befogad vid bedömning av . För att fastställa benskörhet behöver du gå igenom en bentäthetsmätning , en DXA- mätning, av kotpelaren och höften.


Din läkare skriver en remiss. Om den är procent eller högre kan det bli aktuellt för vårdcentralen att skriva en remiss för bentäthetsmätning. Västra Götalandsregionen har .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg