onsdag 30 december 2015

Korsresistens

Så här skulle jag beskriva korsresistens : bakterier utsätts för Antibiotika A och utvecklar resistens. Sedan är samma bakterie även resistent mot . English translation of korsresistens - Translations, examples and discussions from LingQ. Studier av detta slag är viktiga för att närmare förstå hur sådan ” korsresistens ” fungerar med målet att i större utsträckning kunna välja rätt . Med korsresistens menas att om resistens finns mot ett preparat, så finns samtidigt resistens . Korsresistens : Betalaktamaser har varierande grad av substratspecificitet. Förändrade PBP medför alltid (men i varierande grad) korsresistens mellan. Vissa resistensmekanismer verkar gentemot flera typer av antibiotika, korsresistens.


Co-selektion uppstår när en bakterie är resistent gentemot flera typer av . Detta kallas korsresistens. Ett multiresistent virus är resistent mot preparat från mer än en klass avläkemedel. Multiresistens är förstås ännu mer allvarligt än . Partiell korsresistens med övriga aminoglykosider - separat resistensbestämning för övriga medel om aktuellt.


Det innebär att om resistens uppstått mot ett preparat så finns risk för resistens mot andra preparat med samma verkningssätt, så kallad korsresistens. Patienter som haft typ allergisk reaktion på penicillin bör ej ges - laktamantibiotika med undantag för monobaktamer eftersom korsresistens inte . Interaktioner med andra läkemedel och övriga interaktioner. Om utvecklingen av resistens eller korsresistens inte kan minskas i tillräcklig omfattning ska det bedömande organet konstatera att biocidprodukten inte uppfyller . Resistensbestämning med diskdiffusion med tentativ SIR-gräns på S ≥ mm, Rmm. I allmänhet har substansen en bakteriostatisk verkan vid låga koncentrationer och baktericid verkan vid höga koncentrationer. Skall inte användas på katter som lider av epilepsi, eftersom enrofloxacin kan . Fenotypisk resistens och korsresistens.


Genotypiskt mutationsmönster och korsresistens. Vi skall dock inte glömma att det också finns en risk för korsresistens. För det första: Flera talare har varit inne på frågan om multiresistens och korsresistens.


Vad utgör den genetiska basen för co- och korsresistens ? Vilken är potentialen för spridning av resistensfaktorer från miljön till humanpatogener? Aminoglykosider Ändring av enzymer, plasmidmediera varierande korsresistens. Tetracykliner Efflux, ändrad målstruktur, plasmamediera . Vi kan på så vis finna betingelser för uppkomst av korsresistens mot olika läkemedel orsakad av mutationer i ett enzym. Resultaten från vårt modellsystem. CYP45 fungistatisk effekt, stor risk för läkemedelsinteraktioner!


Prosulfokarb tillhör inte gruppen ACCase-hämmare och har ingen korsresistens till medel ur gruppen ACCase-hämmare. Mot ogräs i odlingar av höstvete, . Det finns alltså risk för så kallad korsresistens mellan preparat inom samma grupp. Vid val av växtskyddsmedel är det därför viktigt att välja preparat från olika. Det betyder att InFinito sätter en ny standard i bekämp-.


Selektivt medel för kontroll av spinnkvalster. Mycket effektivt mot samtliga stadier av spinnkvalster – även ägg. Viktigast av allt är att Inatreq inte uppvisar någon korsresistens mot kemin i befintliga svampmedel mot stråsä inklusive triazoler, strobiluriner . Inom grupperna förekommer korsresistens mellan preparaten, vilket försvårar behandlingen.


Vissa genotypiska data tyder på att hos de flesta patienter som saknar effekt av NNRTI-läkemedel, har virusstammar som uppvisar korsresistens mot övriga . CefalosporinerProducerar B-laktamas, ändring av målstruktur, plasmidmediera korsresistens. PenicillinerGenerellt atoxiska, brett fönster, . Preparatet har en för humanläkemedel ny verkningsmekanism, vilket förväntas medföra en minskad risk för utveckling av korsresistens mot .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg