fredag 25 december 2015

Hur ser man om en säkring är trasig

Därefter byter man ut den trasiga proppen mot en ny med samma märkström. Vilken propp som är trasig ser man genom att ögat har lossnat och trillat ur bak. Men – hur ser jag vilken propp som gått?


Ibland trillar inte denna färgbricka av – fastän proppen är trasig. Propp kallas också för säkring. Du ser vilken propp som är trasig genom att den lilla färgpricken i änden har lossnat. Hur många ampere (A) proppen är till för framgår av färgmärkningen i. För det första: Hur ser jag vilken propp som är trasig ? Strömmen borta i en del av huset!


Att leta trasiga säkringar kan vara ett gissel. Men med Brightfuse säkringar blir läget ett annat - säkringen tänder nämligen en inbyggd. Fungerande A behöver inte bytas, men kan vid behov utan vidare . Om säkringen är mörklagd eller om du inte ser en liten tråd inne, är säkringen öppen eller utbränd.


Vad gäller glassäkringar nedan så ser jag ju att tråden inte gått av, vilket innebär att de är hela, eller? Men hur är det med keramiksäkringarna? Triss… Slutade diskmaskinen helt plötsligt fungera?


Så här gör du för att kontrollera säkringen eller byta propp om strömmen går. Hur som helst så säger min lilla del av hjärnan som använder logik att detta bör ha något. Hmm, ser ju lite märkligt ut att det kort som satt orginal i din tv saknar.


Men är väl bara att Finlux sparade in några kr på att använda . Jag upptäcker en liten keramisk säkring som ser suspekt ut, den har ett. Om hur du enkelt byter propp själv som orsakar strömavbrott i din elcentral. Därför byter man ut den trasiga proppen mot en ny med samma märkström, . Hur ser man vilken propp som är trasig i ett propp skåp - Svar på allt.


Om strömmen går i din lägenhet har oftast jordfelsbrytaren eller en säkring slagit ifrån. Titta i elcentralen så ser du vad som har orsakat felet. Här får du några tips om vad du bör tänka på och hur du går till väga med det elektriska. Men om strömmen försvinner i ett eller flera rum i din bostad är det. Du ser att en propp är sönder om den färgade pricken eller ”ögat” som finns mitt i. Om proppen är trasig , ta ur den och byt till en ny propp med samma styrka som.


Jag skulle kontrollera det innan man ger sig på att byta en säkring. Det viktigaste är att hålla reda på vilken sorts propp, eller säkring som det också heter, man ska ha, säger Hans . Det är lätt att byta propp. Inatt när jag satt vid datorn så försvann strömmen till datorn routern osv, så jag drog till proppskåpet och bytte, men det såg inte ut som proppen . Detta ser du på att metallpärlan baktill på säkringen är borta. Men det kan också hända att den sitter kvar trots att säkringen är trasig.


Vi Bilägare svarar på vardagar på läsarfrågor om bilar och trafik. FRÅGA: Hur byter man säkring i en bil om. Här visar vi hur du byter säkring i en dimmer med förklarande bilder.


Givetvis ser olika dimmers ut på olika sätt men med Byggmentors guide till att byta säkring. Du ser då att bottenplattan inne i säkringshållaren har samma färg som. Du får aldrig ersätta en trasig säkring med någon annan ledning, exempelvis en spik .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg