måndag 7 maj 2018

Göra egna bingobrickor

Där elever behöver extra träning för att knäcka läskoden. Har precis fått en årig elev som inte kan läsa eller skriva. Nu har sonen förvisso Autism men har aldrig haft svårt för bokstäver eller . Eleven skriver orden i rutan längst till höger och kan avsluta med att skriva orden i. Sex-sjuåringen kan skriva och känna igen flertalet bokstäver. Läsflyt är inte något man uppnår plötsligt utan kräver mycket träning !

Den här texten om att läsa och skriva punktskrift är skriven av Eva Björk. Siffror bildas genom att ett särskilt förtecken fogas till bokstäverna i alfabetets första. Någon riktig snabbläsning kan man sällan träna upp sig till, men en normal . Veta Mera Läsa och Skriva baserar sig på 3fina färgillustrationer för de vanligaste orden.


Hitta gömda ord – orden gömmer sig i ett rutnät med bokstäver. Här kan man träna på alfabetet och ords stavning i lugn och ro. Typing Master bjuder på upp till timmar av roliga och färggranna övningar, som hjälper vem som helst att bli en riktig typingmästare!


Titta vad Typing Master.

Träna stenhårt i en månad eller två. Ge dig på hela alfabetet, både med gemener och versaler. Släng in en rad med skrivstil också om du kan.


Lär dig skriva bokstäver med kompisarna i klass 1b! Bokstavsljud:Lyssna på bokstavsljudet och välj rätt bokstav. Begynnelsebokstav: Välj vilken som är första bokstaven i ordet. Hitta ordet som passar till bilden:Välj . Flera utav barnen har svårt att skriva bokstäverna med pennan och jag. Eleverna får på så sätt en begränsad mängd bokstäver att träna och . Eleven får bekanta sig med orden och bokstäverna som ingår och träna på att läsa och skriva.


TRÄNA ATT SKRIVA BOKSTÄVER Med detta block får eleven arbeta med . Mot slutet av boken får de träna på att skriva ord och korta meningar. ABC nybörjarkit: Ett interaktivt pedagogiskt spel för att lära sig alfabetet och övningar för att träna skrivning. Fonetiskt utal eller uttal med vokaler.


En klassiker är kulramarna och magnettavlorna med bokstäver och siffror! Bra app för att träna på att ”spåra” bokstäver (både gemener och versaler) . Har du funderat över hur man bäst lär ut bokstäver och finns det något särskilt.

Men för nybörjaren som precis håller på att lära sig att läsa och skriva är detta . Bokstäverna på skärmen ser ut som de bokstäver man lär sig att skriva för hand. Man får också träna på att särskilja bokstaven bland andra bokstäver i alfabetet,. A4-format eller i A3-format! Har äntligen blivit färdig med ett material där barnet får träna skriva alfabetets bokstäver. Hur många ord i minuten klarar du av att skriva på ditt tangentbord.


Var smart och träna upp dina färdigheter här, undvik samtidigt att tjuvkika på tangentbordet. Stora och små bokstäver spelar ingen roll. Har jag missat någon app får ni gärna skriva i kommentarerna till inlägget.


BAS är en ny serie arbetsböcker där eleverna får träna på grundläggande. I Skriv bokstäver får eleverna lära sig känna igen och skriva våra bokstäver. Man kan även skriva ut ett extra ex av sidan sex och laminera med matt lamineringsplast.


Här får eleverna träna att skriva skrivstil i meningsfulla uppgifter som inte bara är monotona . Sen finns det också jättebra sidor där barnen kan träna på att skriva bokstäver. Det finns med en massa roliga figurer, som dessa tåg till .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg